Spring naar content

Verwerken van pvc bij lagere temperaturen

In de winterperiode kunnen de temperaturen sterk dalen. Dat vraagt op sommige momenten een iets andere behandeling van uw pvc. Lees hier een aantal belangrijke punten:

Het juist verwerken van PVC

Verwerken van PVC bij temperaturen vanaf + 5 °C vormt geen enkel probleem.

Bij lage temperaturen is het zagen van de buis eigenlijk geen probleem. Leg de buis spanningsvrij neer en zaag vervolgens de buis op de gewenste maat.

Bij het verlijmen van de buis en hulpstukken is het belangrijk dat zowel de buis als het hulpstuk condensvrij zijn. Zo kan er geen condensvorming op de lijmvlakken optreden.

Wel of niet transporteren?

Het transport van PVC buis bij een temperatuur onder -5 °C is af te raden. Bij een omgevingstemperatuur van – 5 °C tot + 5 °C is transport van PVC alleen mogelijk indien men zeer voorzichtig handelt.

Lijm moet vorstvrij!

Lijmen dienen altijd vorstvrij te worden opgeslagen. Denk hier bij aan een temperatuur van minimaal + 5 °C. Bij de opslag in uw bedrijfsbus of onverwarmde schuurs/hal kunnen deze temperaturen als snel naar de kritische grens dalen.

Meer blogs

Groot, groter, grootst!

Dacht u dat het niet groter kon, komt Multi/Joint daar…

Multi joint koppelingen, snel en eenvoudig veilig verbinden

Zoekt u hoge kwaliteit verbindingen voor water- en gasleidingen? Dan biedt Van Dijk Leidingsystemen u de oplossing!

Infiltratie regenwater, een must!

Het infiltreren van regenwater gebeurt steeds vaker en op grotere schaal. Maar ook bij uw eigen woning wordt het bufferen/infiltreren van regenwater steeds meer een issue.

Kunststof riolering

Er zijn verschillende soorten kunststof leidingsystemen met ieder zijn specifieke eigenschappen. Elk type heeft zijn eigen unieke meerwaarde. Wij zetten de vier belangrijkste voor u op een rij.

Industriële Leidingsystemen

Georg Fischer Piping Systems produceert kwalitatieve hoogwaardige producten voor kunststof leidingsystemen. Van Dijk Leidingsystemen is partner van Georg Fischer, dit betekent dat wij het complete GF programma aan u kunnen leveren.

Scroll naar boven