Balkeerkleppen

Balkeerkleppen | Uit voorraad leverbaar | Van Dijk Leidingsystemen

Een balkeerklep is een essentieel apparaat dat wordt gebruikt in verschillende industriële en huishoudelijke toepassingen. Balkeerkleppen reguleren de stroomrichting van vloeistoffen, gassen en zelfs granulaire materialen.

De werking van een balkeerklep is redelijk eenvoudig. Het bestaat uit een kleplichaam met een interne klepschijf die vrij kan bewegen. Wanneer de stroming in de gewenste richting stroomt, wordt de klep weggeduwd door de druk van het medium, waardoor de doorgang wordt geopend.

Voordelen van balkeerkleppen

Een balkeerklep heeft verschillende voordelen in verschillende toepassingen en industrieën. Hieronder zijn enkele belangrijke voordelen van een balkeerklep:

- Terugstroming voorkomen: Het belangrijkste voordeel van een balkeerklep is het vermogen om terugstroming van vloeistoffen en gassen te voorkomen. Door de klepschijf te sluiten wanneer er druk vanuit de tegenovergestelde richting komt, zorgt de balkeerklep ervoor dat er geen ongewenste terugstroming plaatsvindt.

- Bescherming van apparatuur: Terugstroming kan drukstoten en waterslagen veroorzaken die de apparatuur kunnen beschadigen. Door het gebruik van een balkeerklep worden deze stoten opgevangen en ervaart uw apparatuur geen waterslagen en drukstoten.

- Verontreiniging tegengaan: Het is belangrijk om verontreiniging te voorkomen in uw leidingsysteem. Een balkeerklep kan verontreiniging voorkomen doordat deze de stroomrichting regelmatig aanpast, waardoor verontreiniging geen kans heeft om te spreiden.

- Veiligheid waarborgen: De balkeerklep speelt een grote rol in het waarborgen van de veiligheid in uw bedrijf. Een balkeerklep zorgt ervoor dat gevaarlijke stoffen niet ongewenst terugstromen of een gevaarlijke situatie veroorzaken. Dit is vooral belangrijk in industrieën waar met gevaarlijke vloeistoffen wordt gewerkt.

Verschillende soorten balkeerkleppen

In ons assortiment hebben wij verschillende soorten balkeerkleppen die worden gebruikt in diverse industrieën. Elk soort balkeerklep heeft zijn eigen unieke ontwerp en functies. De balkeerkleppen van AVK zijn voorzien van vele voordelen, zo zijn ze zelfreinigend en om aanhechting van vervuiling op de bal te voorkomen roteert de bal tijdens het gebruik. Daarnaast zorgt de gladde doorlaat voor een volledige stroming met laag drukverlies. 

Hieronder volgen een paar soorten balkeerkleppen die wij uit voorraad kunnen leveren:

- AVK Balkeerklep 53/30: de balkeerklep met BSP inwendig draad voor afvalwater en neutrale vloeistoffen tot maximaal 70 graden. 

- AVK Balkeerklep 53/35: de balkeerklep 53/35 bevat een flensaansluiting voor afvalwater en neutrale vloeistoffen tot maximaal 70 graden.

- AVK Balkeerklep 53/40: de balkeerklep 53/40 met inwendig draad is geschikt voor afvalwater tot maximaal 70 graden. 

- AVK Balkeerklep 53/42: de AVK balkeerklep 53/42 is voorzien van een flensaansluiting voor afvalwater tot maximaal 70 graden. 

Meer informatie over balkeerkleppen

Voor meer informatie over balkeerkleppen en het gebruik ervan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via de mail, telefoon of contactformulier. Onze gespecialiseerde werknemers helpen u graag met uw vragen, en kunnen u daarnaast ook advies geven over apparatuur en onderdelen.