Industriële Leidingsystemen

Industriële Leidingsystemen | Voor diverse sectoren | Van Dijk Leidingsystemen

Ontdek de kracht van hoogwaardige industriële leidingsystemen die ontworpen zijn voor goede prestaties en duurzaamheid. Bij Van Dijk Leidingsystemen begrijpen we de belangrijke rol die een efficiënt leidingsysteem speelt in industriële operaties. 

Eigenschappen van industriële leidingsystemen

1. Diverse sectoren: Of u op zoek bent naar industriële leidingsystemen voor in de chemische industrie, voedingsmiddelenproductie, energieopwekking of een andere sector, onze industriële leidingsystemen zijn geschikt voor uw eisen. 

2. Duurzame materialen voor langdurige prestaties: Onze leidingsystemen worden vervaardigd uit hoogwaardige, duurzame materialen om de beste prestaties te behalen, zelfs onder zware omstandigheden. Bestand tegen corrosie, slijtage en extreme temperaturen, bieden onze leidingsystemen de betrouwbaarheid die cruciaal is voor het productieproces. 

3. Energie efficiëntie en kosteneffectiviteit: Wij streven naar energie-efficiëntie oplossingen die niet alleen bijdragen aan duurzaamheid, maar ook de operationele kosten verlagen. Onze industriële leidingsystemen zijn gemaakt met de focus op efficiëntie, wat resulteert in lagere energiekosten en verbeterde rendementen.

Verschillende industriële leidingsystemen

In onze webshop hebben wij verschillende soorten industriële leidingsystemen, waaronder:

1. PVC-U leidingsystemen: Deze leidingsystemen worden veel gebruikt voor zowel druk- als niet-drukleidingtoepassingen. Ze staan bekend om de duurzaamheid, corrosiebestendigheid en lage onderhoudseisen. PVC-U leidingsystemen worden vaak gebruikt in watervoorziening, irrigatie, zwembaden, chemicaliënopslag en diverse industriële toepassingen. Ze zijn geschikt voor koudwater- en drinkwaterinstallaties.

2. PVC-C leidingsystemen: De PVC-C leidingsystemen hebben een hogere temperatuurbestendigheid in vergelijking met de PVC-U. Ze kunnen temperaturen aan tot ongeveer 80-90 graden Celsius. Dit maakt PVC-C geschikt voor warmwatertoepassingen, zoals verwarmingssystemen en industriële processen waar hogere temperaturen voor komen. Net als PVC-U zijn PVC-C leidingsystemen chemisch bestendig en hebben ze een lange levensduur.

3. ABS leidingsystemen: ABS (Acrylonitril-butadieen-styreen) leidingsystemen staan bekend om hun slagvastheid en chemische bestendigheid. Ze worden vaak gebruikt in afvoersystemen. ABS leidingsystemen zijn geschikt voor lage temperatuurtoepassingen en bieden een uitstekende weerstand tegen chemicaliën en slijtage. Ze zijn lichtgewicht en gemakkelijk te installeren.

4. PE leidingsystemen: PE leidingsystemen worden veel gebruikt vanwege hun flexibiliteit, lage gewicht en corrosiebestendigheid. PE-leidingsystemen zijn geschikt voor zowel druk- als niet-drukleidingtoepassingen en worden vaak gebruikt in waterleidingen, gasleidingen, rioleringssystemen en industriële toepassingen. Binnen PE leidingsystemen zijn er verschillende soorten met diverse eigenschappen en toepassingen.

5. PP-H leidingsystemen: PP-H is een thermoplastisch polymeer dat bekend staat om zijn uitstekende chemische bestendigheid en hoge thermische stabiliteit. Het is bestand tegen zuren, basen en vele oplosmiddelen. Het kan worden gebruikt bij temperaturen tot ongeveer 100-110 graden Celsius, afhankelijk van de specifieke samenstelling. De PP-H leidingsystemen worden vaak gebruikt in industriële leidingsystemen voor chemicaliën, watertransport en andere toepassingen waar chemische bestendigheid van belang zijn. 

6. PVDF leidingsystemen: PVDF is een fluorpolymeer dat bekend staat om zijn uitstekende chemische bestendigheid, weerstand tegen UV-straling en vlamvertraging. Het kan worden gebruikt bij temperaturen tot ongeveer 140 graden Celsius, waardoor het zeer geschikt is voor toepassingen waar hogere temperaturen kunnen voor komen. PVDF wordt dan ook veel gebruikt in de chemische industrie en andere toepassingen waar corrosiebestendigheid en hoge zuiverheid belangrijk zijn. Het wordt ook gebruikt in de behandeling van afvalwater en de productie van ultrapuur water.

Wij staan voor u klaar om te adviseren bij het kiezen van de juiste industriële leidingsystemen. Heeft u vragen? Of wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.