Infiltratie(kratten)

Infiltratiekratten | Ruim assortiment | Vandijkleidingsystemen.nl

Een infiltratiekrat is een waterdoorlatende box van sterk materiaal, die wordt gebruikt voor het bergen en infiltreren van regenwater. Het van kunststof gemaakte infiltratiekrat kunnen wij leveren in meerdere varianten en afmetingen. Wij hebben kratten voor het afvoeren van kleine en grote oppervlaktes. Ook zijn er varianten die wel/niet verkeer belastbaar zijn.

Waar worden infiltratiekratten voor gebruikt?

Door de hevige regenbuien en de toenemende bebouwing, is het voor de grond lastig om dit regenwater in één keer af te voeren. Om te voorkomen dat het water terecht komt in het riool, wordt het regenwater opgevangen door het infiltratiekrat. In het infiltratiekrat wordt het regenwater tijdelijk opgevangen en geleidelijk afgegeven aan de grond. Daarmee wordt voorkomen dat de grond overbelast raakt met een grote hoeveelheid water. Het water gaat eerst naar het infiltratiekrat die het tijdelijk bewaard en het vervolgens weer afgeeft aan de grond. Een belangrijk onderdeel bij het infiltratiekrat is de zandvangput, dit zorgt er namelijk voor dat er geen vuil zoals zand in de infiltratiekratten terecht kan komen.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van infiltratiekratten?

Het gebruik maken van infiltratiekratten heeft veel praktische voordelen voor uw grond:

- Het water wordt door infiltratiekratten goed opgenomen in de grond waardoor u geen grote hoeveelheid water op het gazon heeft.

- U voorkomt uitdroging in de grond want een infiltratiekrat zorgt voor een hogere grondwaterspiegel.

- De bodem kan de voedingsstoffen beter vasthouden door het gebruik van infiltratiekratten.

- Muggen krijgen minder de kans zich voor te planten omdat er geen stilstaand water meer op het gazon ligt.

- Een infiltratiekrat kan snel, gemakkelijk en op meerdere manieren geplaatst worden en het is een duurzame oplossing.

Waarom bestelt u infiltratiekratten bij Van Dijk Leidingsystemen?

Infiltratiekratten hebben wij in een ruim assortiment met meerdere varianten. De kratten kunt u inzetten voor het afvoeren van kleine en grote oppervlaktes. Daarnaast hebben wij varianten die wel of niet verkeer belastbaar zijn. De volgende uitvoeringen hebben wij in ons assortiment:

- AquaCell Lite infiltratiekrat (niet inspecteerbaar/reinigbaar, beperkt verkeer belastbaar)

- AquaCell infiltratiekrat (wel inspecteerbaar/reinigbaar, wel verkeer belastbaar)

- Q-Bic Plus infiltratiekrat (wel inspecteerbaar/reinigbaar, wel verkeer belastbaar)

Advies voor infiltratiekratten

Wij geven u graag advies over het aanschaffen en gebruiken van de infiltratiekratten. Wij rekenen graag voor u uit hoeveel infiltratiekratten u nodig heeft en welke u het beste kunt gebruiken. Neem contact met ons op door ons te bellen, mailen of het contactformulier hieronder in te vullen, wij beantwoorden uw vraag over infiltratiekratten zo snel mogelijk!