PVC Hemelwaterafvoer

Hemelwaterafvoeren | Wij zijn dé specialist | Vandijkleidingsystemen.nl

Hemelwaterafvoeren, ook wel regenpijpen genoemd. Onder hemelwater vallen alle soorten water dat ‘uit de hemel’ komt, zoals regen, hagel en sneeuw. Een hemelwaterafvoer vangt dit op, en voert dit af van het dak en dakgoot, naar de riolering of een greppel. Het doel van een hemelwaterafvoer is dat het water niet in de tuin of terras blijft staan maar wordt afgevoerd.

Waar worden hemelwaterafvoeren voor gebruikt?

De hemelwaterafvoeren zorgen ervoor dat het water gecontroleerd en geleidelijk wordt afgevoerd vanaf het dak. Vervolgens kan de hemelwaterafvoer aangesloten worden op het riool, maar u kunt er ook voor kiezen om er een regenton op aan te sluiten. Het water in de ton wordt opgevangen en kan worden gebruikt voor het water geven aan de planten tijdens droge periodes.

Waar zitten de hemelwaterafvoeren?

De hemelwaterafvoer loopt bij een schuin dak vanaf de dakgoot, bij een plat dak wordt de hemelwaterafvoer aangesloten op een kiezelbak met gootuitloop. Om ze te bevestigen aan de muur kunt u gebruik maken van beugels die u eenvoudig kunt vast schroeven in de muur. Om te voorkomen dat er een verstopping ontstaat in de regenpijp, adviseren wij om bladvangers en boldraadroosters te plaatsen.

Tips voor het aanschaffen van hemelwaterafvoeren

Wilt u een hemelwaterafvoer aanleggen? Bij ons kunt u alle onderdelen voor een complete hemelwaterafvoer bestellen, denk hierbij aan hemelwaterafvoer hulpstukken, hwa buizen, beugels, bevestigingsmaterialen, dilatatieplaten etc. Heeft u advies nodig voor de juiste onderdelen? Bel, mail of vul het contactformulier vrijblijvend in. Wij geven u graag het juiste advies over de hemelwaterafvoer.