PE Klem koppelingen

PE koppeling | Chemisch bestendig | Van Dijk Leidingsystemen

PE koppelingen zijn koppelingen die gemaakt zijn van PolyEthyleen, dat is een sterk en duurzaam kunststof materiaal. De PE koppelingen zijn verbindingen die worden gebruikt om twee stukken PE-buis aan elkaar te bevestigen. 

De PE koppelingen worden vaak gebruikt in waterleiding- en afvoersystemen vanwege de duurzaamheid, goede chemische bestendigheid, flexibiliteit en sterkte van de PE-buis.

Waar worden PE koppelingen voor ingezet?

PE koppelingen, ook wel PolyEthyleen koppelingen genoemd, worden gebruikt voor het verbinden van twee stukken PE-buis met elkaar. PE koppelingen kunnen ingezet worden in de waterleiding om lekkages te voorkomen en de waterkwaliteit te verbeteren. Ze zijn bestand tegen corrosie en rot, dat is ideaal voor het gebruik buitenshuis. De PE koppelingen zijn licht van gewicht en gemakkelijk te installeren.

Waarom kiezen voor PE koppelingen?

PE koppelingen hebben meerdere voordelen:

  1. Sterk en duurzaam: de PE-koppelingen zijn gemaakt van hoogwaardig PolyEthyleen waardoor ze bestand zijn tegen hoge druk en temperaturen.
  2. Chemisch bestendig: doordat de PE-koppelingen bestand zijn tegen de meeste chemische stoffen, kunnen ze gebruikt worden voor verschillende doeleinden.
  3. Flexibel: PE-koppelingen kunnen gemakkelijk gebogen en gevormd worden waardoor ze goed geschikt zijn om te gebruiken in gebieden met moeilijk te bereiken leidingen.
  4. Licht van gewicht: PE-koppelingen zijn licht van gewicht waardoor ze gemakkelijker te transporteren en te installeren zijn dan bijvoorbeeld staal of koper.

Meer informatie?

Wilt u weten of de PE koppeling kan worden ingezet waarvoor u het wilt gebruiken? Neem vrijblijvend contact met ons. Wij adviseren u graag! Bel of mail ons.