HWA Buis

HWA buis | Een duurzame oplossing | Van Dijk Leidingsystemen

Met een HWA buis wordt regenwater ideaal afgevoerd. HWA staat voor hemelwaterafvoer en een HWA buis wordt ook wel een regenpijp genoemd. Vanaf het dak gaat het water naar de dakgoot, naar de regenpijp en vanaf daar wordt het afgevoerd naar het riool, regenton of infiltratiesysteem. Met het gebruik van HWA buizen voorkomt u lekkage aan uw woning of schuur omdat het op de juiste manier wordt afgevoerd. HWA buizen zijn licht van gewicht en daardoor gemakkelijk in gebruik.

Wat heeft u nodig voor HWA buis?

Voor het aanleggen van de HWA buizen kunt u bij ons alle onderdelen bestellen. Hierbij kunt u denken aan:

Hemelwaterafvoer hulpstukken: naast de HWA buizen heeft u hemelwaterafvoer hulpstukken nodig zodat de buizen met elkaar verbonden kunnen worden.

– Beugels: de HWA buizen worden bevestigd via beugels aan de muur. Deze beugels kunnen rond of vierkant zijn.

– Bevestigingsmaterialen: voor het bevestigen van de HWA buizen zijn onder andere bevestigingspennen van belang.

Wij hebben deze onderdelen in verschillende maten en kleuren zodat u van A tot Z de HWA buizen kunt aanleggen.

Hoe kunt u de HWA buizen aanleggen?

Het aanleggen van de hemelwaterafvoer kunt u eenvoudig zelf doen. Eerst bepaalt u de plaats van de regenpijp. Het kan zijn dat er al een steekpijp in de dakgoot is bevestigd, dan kan hier de regenpijp op worden aangesloten. Voor het bevestigen van de HWA buizen kunnen er gaten worden gemaakt in de muur. Voor een mooi resultaat kunt u de gaten van de bevestigingspennen in dezelfde lijn boren als de diameter van de HWA buis.

Heeft u vragen over HWA buis?

Wilt u zelf aan de slag gaan met het aanleggen van de HWA buizen en heeft u vragen over de materialen die u daarbij nodig heeft? Stel gerust uw vraag aan ons, wij denken graag met u mee over de juiste materialen. Bel, mail of vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.