Straatpotten en toebehoren

Straatpotten | Uit voorraad leverbaar | Van Dijk Leidingsystemen

Straatpotten, ook wel putdeksels genoemd, zijn een belangrijk onderdeel van de straten en stoepen in Nederland. Door het gebruik van straatpotten kan regenwater of ander overtollig water de riolering instromen. Daarnaast bieden straatpotten ook toegang tot de ondergrondse infrastructuur, wat vooral handig is bij onderhoudswerkzaamheden.

Straatpotten zijn meestal gemaakt van duurzame materialen die lang meegaan, zoals gietijzer, staal, beton of composietmateriaal. De straatpotten moeten bestand zijn tegen zware belastingen van voertuigen en voetgangers die eroverheen rijden of lopen.

Straatpot afsluiter

Straatpot afsluiters zijn speciale componenten die worden gebruikt om straatpotten veilig af te sluiten. Ze zijn ontworpen om de opening van de straatpotten te bedekken en te vergrendelen, zodat onbevoegden geen toegang kunnen krijgen tot de riolering. Een andere reden waarom straatpotafsluiters worden gebruikt, is om ongelukken te voorkomen. Doordat de straatpot is afgesloten, kan er ook niemand per ongeluk invallen of overheen struikelen.

Bij het gebruik van straatpotafsluiters is het belangrijk dat u de afsluiter goed onderhoudt om de effectiviteit en veiligheid te waarborgen. Straatpotafsluiters moeten regelmatig worden gecontroleerd op schade, defecten en functionaliteit. Bij schade of defecten raden wij u aan om de straatpot afsluiter te vervangen.

Straatpotten en toebehoren

Voor het gebruik van straatpotten zijn er ook enkele toebehoren die u nodig heeft om optimaal gebruik te maken van de potten. Hoewel straatpotten vaak over het hoofd worden gezien op straat, zijn de toebehoren ervan essentieel voor een optimale werking en veiligheid.

Belangrijke toebehoren van straatpotten zijn onder andere pakkingen en toegangssleutels. Pakkingen worden gebruikt om de straatpot af te dichten en waterdicht te maken. Daarnaast helpen pakkingen ook om het geluid uit de riolering te dempen. De toegangssleutels zijn bedoeld om een straatpot te openen en te sluiten, zodat de straatpot niet kan worden geopend door onbevoegden.

Meer informatie over straatpotten

Bij Van Dijk Leidingsystemen hebben wij een ruim assortiment van verschillende soorten straatpotten en toebehoren. Wilt u meer informatie over straatpotten? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via e-mail, telefoon of ons contactformulier. Onze gespecialiseerde medewerkers helpen u graag verder met uw vragen over straatpotten.