Flenzen en pakkingen

Flenzen en Pakkingen | Leiding Specialist | Van Dijk Leidingsystemen

Flenzen en pakkingen zijn belangrijke componenten die veel worden toegepast in leidingsystemen in verschillende industrieën. Flenzen en pakkingen hebben als doel lekkage, storingen en andere problemen in de leidingen te voorkomen.

Flenzen en leidingen hebben een belangrijke taak binnen het leidingsysteem en waarborgen de veiligheid en de integriteit van het gehele leidingsysteem.

Wat zijn flenzen?

Flenzen zijn een belangrijk onderdeel binnen het leidingsysteem dat leidingen en apparatuur stevig kan verbinden. Flenzen hebben als voordeel dat ze modulair zijn en relatief simpel te onderhouden zijn zonder het systeem te ontmantelen. Flenzen zijn verkrijgbaar in diverse formaten, materialen en vormen, afhankelijk van de toepassing waarvoor ze gebruikt gaan worden.

Naast dat flenzen zorgen voor een betrouwbare en stevige verbinding tussen leiding en apparaat, voorkomen ze ook lekkages en waarborgen ze de betrouwbaarheid van het systeem.

Wat zijn pakkingen?

Net als flenzen zijn pakkingen een belangrijk onderdeel van een leidingsysteem. Pakkingen worden voornamelijk gebruikt voor afdichting, integriteit, veiligheid en milieubescherming van het leidingsysteem. Pakkingen zijn vaak gemaakt van materialen die lekkages voorkomen en relatief flexibel zijn, zoals rubber, grafiet en teflon.

Bij het kiezen van een pakking is het belangrijk dat u het juiste formaat en materiaal kiest dat bij uw gewenste toepassing past. Pakkingen worden tussen buizen geplaatst om lekkages te voorkomen en, indien nodig, af te dichten. Kortom, pakkingen zijn belangrijke onderdelen die onmisbaar zijn in moderne leidingsystemen en dragen bij aan een efficiënte en veilige werking in diverse toepassingen.

Verschillende soorten flenzen en pakkingen

Zoals eerder vermeld, zijn flenzen en pakkingen verkrijgbaar in verschillende formaten, vormen en afmetingen. Bij Van Dijk Leidingsystemen hebben wij verschillende soorten flenzen en pakkingen die elk van pas komen voor verschillende toepassingen. Hier zijn enkele pakkingen en flenzen die u bij ons kunt vinden:

- Overschuifflens stomplas: een overschuifflens, ook bekend als een slip-on flens, is een veelgebruikte verbinding in leidingsystemen. Deze flenzen worden eenvoudig over het uiteinde van de leiding geschoven en vast gelast voor stevige bevestiging. Dit type flens wordt gebruikt in verschillende industrieën waar met lage tot gemiddelde drukken en temperaturen wordt gewerkt.

- Blindflens: Een blindflens is een massieve flens zonder opening. Dit type flens wordt gebruikt om afdichtingen te creëren in de leiding. Een blindflens heeft als voordeel dat deze lekkages voorkomt en de veiligheid van het systeem waarborgt.

- EPDM-pakking: EPDM-pakkingen zijn gemaakt van synthetisch rubber. Dit type pakking wordt veel gebruikt in leidingsystemen vanwege de vele positieve eigenschappen. EPDM-pakkingen zijn duurzaam, dichten goed af en zijn bestand tegen chemicaliën en hoge temperaturen.

Wilt u meer informatie over pakkingen en flenzen?

Wilt u meer weten over flenzen of pakkingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via de telefoon, e-mail of het contactformulier. Onze specialisten beschikken over de juiste kennis om u verder te helpen en passend advies te geven.