Spring naar content

Infiltratie regenwater, een must!

Het infiltreren van regenwater gebeurt steeds vaker en op grotere schaal. Maar ook bij uw eigen woning wordt het bufferen/infiltreren van regenwater steeds meer een issue. Bij bijna elke nieuwbouw en verbouwing dient het regenwater van het huidige riool te worden afgekoppeld.

Inventief infiltreren

Dit kan door middel van infiltratiekratten met een speciaal omvouwen geotextiel. Met deze oplossing vang je het regenwater tijdelijk op in de infiltratiekratten en kan het zo geleidelijk infiltreren in de grond.

Voor een juiste berekening van het aantal kratten heb je nodig: de neerslaghoeveelheid*, het aantal m2 van het dakoppervlakte, aantal m2 bestrating.

Bijdragen aan de juiste werking

Er zijn een paar belangrijke punten van belang voor een juiste werking van de infiltratiekratten. Onder andere het hebben van een zandvangput. Daarnaast is goed doorlatende grond (geen klei grond) een must. Ook voldoende gronddekking bij verkeersbelasting (min. 0,8 meter) heeft meerwaarde.

Bij grotere volumes is een ontluchtingscontructie achter de infiltratiekratten nodig.

* Dit is de regenintensie-tijd waarmee gerekend moet worden (vaak per gemeente(deel) verschillend)

Meer blogs

Groot, groter, grootst!

Dacht u dat het niet groter kon, komt Multi/Joint daar…

Multi joint koppelingen, snel en eenvoudig veilig verbinden

Zoekt u hoge kwaliteit verbindingen voor water- en gasleidingen? Dan biedt Van Dijk Leidingsystemen u de oplossing!

Verwerken van pvc bij lagere temperaturen

In de winterperiode kunnen de temperaturen sterk dalen. Dat vraagt op sommige momenten een iets andere behandeling van uw pvc. Lees hier een aantal belangrijke punten:

Kunststof riolering

Er zijn verschillende soorten kunststof leidingsystemen met ieder zijn specifieke eigenschappen. Elk type heeft zijn eigen unieke meerwaarde. Wij zetten de vier belangrijkste voor u op een rij.

Industriële Leidingsystemen

Georg Fischer Piping Systems produceert kwalitatieve hoogwaardige producten voor kunststof leidingsystemen. Van Dijk Leidingsystemen is partner van Georg Fischer, dit betekent dat wij het complete GF programma aan u kunnen leveren.

Scroll naar boven