Spring naar content

Kunststof riolering

Er zijn verschillende soorten kunststof rioleringen met ieder zijn specifieke eigenschappen. Elk type heeft zijn eigen unieke meerwaarde. Wij zetten de vier belangrijkste voor u op een rij.

PVC kunststof riolering, gangbaar en oersterk

PVC lijm (wadal) wordt het meest toegepast als binnenriolering. De buis- en hulpstukken worden verbonden door middel van een lijmverbinding. PVC kan een maximale temperatuur hebben van 60°C bij vrijverval riolering.

PVC manchet (wafix) wordt het meest toegepast als buitenriolering. De manchet hulpstukken zijn verkrijgbaar in twee variaties: SN4 en SN8. SN4 wordt toegepast als buitenriolering rond een woning. SN8 wordt gebruikt als (hoofd)riolering in de infra wereld. SN4/SN8 staat voor de ringstijfheid van de buis en hulpstukken.

PP, hoogst haalbare maximum temperatuur

PP manchet (wafix) wordt toegepast als binnenriolering. PP Is een zeer slagvast materiaalsoort dus zeer geschikt om in te storten. Omdat het een manchet verbinding betreft is beugeling een belangrijk aandachtspunt. PP kan een maximale temperatuur hebben van 100°C bij vrijverval.

PE, partner van olie en benzine

PE afvoer wordt gebruikt als binnenriolering of als een volvul afvoersysteem. PE kun je op twee manieren verbinden. Dit kan met een elektrolasmof of door middel van een spiegellas (stuiklas). PE heeft goede eigenschappen voor olie/benzine en wordt daar dan ook veel voor toegepast. PE kan een maximale temperatuur hebben van 90°C bij vrijverval de buis dient dan wel onderschaald te worden om het doorhangen van de buis te voorkomen.

AS, groots in geluidsarm

AS (wavin) is een geluidsarm afvoersysteem en wordt toegepast bij gebouwriolering. Dit gebeurt veelal in flats en grote kantoorgebouwen. AS kan een maximale temperatuur hebben van 100°C bij vrijverval.

Meer blogs

Groot, groter, grootst!

Dacht u dat het niet groter kon, komt Multi/Joint daar…

Multi joint koppelingen, snel en eenvoudig veilig verbinden

Zoekt u hoge kwaliteit verbindingen voor water- en gasleidingen? Dan biedt Van Dijk Leidingsystemen u de oplossing!

Verwerken van pvc bij lagere temperaturen

In de winterperiode kunnen de temperaturen sterk dalen. Dat vraagt op sommige momenten een iets andere behandeling van uw pvc. Lees hier een aantal belangrijke punten:

Infiltratie regenwater, een must!

Het infiltreren van regenwater gebeurt steeds vaker en op grotere schaal. Maar ook bij uw eigen woning wordt het bufferen/infiltreren van regenwater steeds meer een issue.

Industriële Leidingsystemen

Georg Fischer Piping Systems produceert kwalitatieve hoogwaardige producten voor kunststof leidingsystemen. Van Dijk Leidingsystemen is partner van Georg Fischer, dit betekent dat wij het complete GF programma aan u kunnen leveren.

Scroll naar boven