Spring naar content

Kunststof riolering

Er zijn verschillende soorten kunststof leidingsystemen met ieder zijn specifieke eigenschappen. Elk type heeft zijn eigen unieke meerwaarde. Wij zetten de vier belangrijkste voor u op een rij.

PVC, gangbaar en oersterk

PVC lijm (wadal) wordt het meest toegepast als binnenriolering. De buis- en hulpstukken worden verbonden door middel van een lijmverbinding. PVC kan een maximale temperatuur hebben van 60°C bij vrijverval riolering.

PVC manchet (wafix) wordt het meest toegepast als buitenriolering. De manchet hulpstukken zijn verkrijgbaar in twee variaties: SN4 en SN8. SN4 wordt toegepast als buitenriolering rond een woning. SN8 wordt gebruikt als (hoofd)riolering in de infra wereld. SN4/SN8 staat voor de ringstijfheid van de buis en hulpstukken.

PP, hoogst haalbare maximum temperatuur

PP manchet (wafix) wordt toegepast als binnenriolering. PP Is een zeer slagvast materiaalsoort dus zeer geschikt om in te storten. Omdat het een manchet verbinding betreft is beugeling een belangrijk aandachtspunt. PP kan een maximale temperatuur hebben van 100°C bij vrijverval.

PE, partner van olie en benzine

PE afvoer wordt gebruikt als binnenriolering of als een volvul afvoersysteem. PE kun je op twee manieren verbinden. Dit kan met een elektrolasmof of door middel van een spiegellas (stuiklas). PE heeft goede eigenschappen voor olie/benzine en wordt daar dan ook veel voor toegepast. PE kan een maximale temperatuur hebben van 90°C bij vrijverval de buis dient dan wel onderschaald te worden om het doorhangen van de buis te voorkomen.

AS, groots in geluidsarm

AS (wavin) is een geluidsarm afvoersysteem en wordt toegepast bij gebouwriolering. Dit gebeurt veelal in flats en grote kantoorgebouwen. AS kan een maximale temperatuur hebben van 100°C bij vrijverval.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven