Eigenschappen Kunststof Leidingsystemen

Er zijn verschillende soorten kunststof leidingensystemenen met ieder zijn specifieke eigenschappen.
Hieronder een beknopt overzicht: 

 

PVC lijm (wadal) wordt het meest toegepast als binnenriolering. De buis en hulpstukken worden verbonden door middel van een lijmverbinding. PVC kan een maximale temperatuur hebben van 60°C bij vrijverval riolering.

PVC manchet (wafix) wordt het meest toegepast als buitenriolering. De manchet hulpstukken zijn verkrijgbaar in twee variaties: SN4 en SN8. SN4 wordt toegepast als buitenriolering rond een woning. SN8 wordt gebruikt als (hoofd)riolering in de infra wereld. SN4/SN8 staat voor de ringstijfheid van de buis en hulpstukken.

PP manchet (wafix) wordt toegepast als binnenriolering. PP Is een zeer slagvast materiaalsoort dus zeer geschikt om in te storten. Omdat het een manchet verbinding betreft is beugeling een belangrijk aandachtspunt. PP kan een maximale temperatuur hebben van 100°C bij vrijverval. 

PE afvoer wordt gebruikt als binnenriolering of als een volvul afvoersysteem. Pe kun je op twee manieren verbinden. Dit kan met een elektrolasmof of door middel van een spiegellas (stuiklas). Pe heeft goede eigenschappen voor olie/benzine en wordt daar dan ook veel voor toegepast. Pe kan een maximale temperatuur hebben van 90°C bij vrijverval de buis dient dan wel onderschaalt te worden om het doorhangen van de buis te verkomen.

AS (wavin) is een geluidsarm afvoersysteem en wordt toegepast bij gebouwriolering. Dit gebeurt veelal in flats en grote kantoorgebouwen. AS kan een maximale temperatuur hebben van 100°C bij vrijverval. 

Terug naar overzicht

Meer

Heeft u direct een product nodig?

Wij hebben het voor u op voorraad.
038 - 422 68 38 of stuur een e-mail.

Stuur ons een e-mail